Maskinpark tillverkning Axelent Engineering

Vår mångsidiga maskinpark

Axelent Engineerings tillverkningsavdelning innehar en imponerande och mångsidig maskinpark som möjliggör produktion av en bred variation av komponenter med hög precision. Här är sammanfattat de olika maskintyperna och deras kapaciteter.

Tillverkning thumb

En tillverkningsavdelning i ständig utveckling med blicken mot framtiden

I denna intervju med Jimmy Lund, tillverkningsansvarig på Axelent Engineering, berättar han om vår tillverkningsavdelning. Han berättar om bredden och mångsidigheten i vår maskinpark, som står som ryggrad i vår tillverkningskapacitet. Jimmy delar med sig av insikter om avdelningens dagliga arbete, från hantering av komplexa kundprojekt till specialiseringen inom olika material och tekniker.

Framtidens tekniska kompetens

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Davidsson, HR-chef på Axelent Group, Andreas Lanz VD på Axelent Solutions och Jesper Bundgaard, VD på Axelent Engineering och bett dem ge sin bild av rekryteringsutmaningarna, men också lyfta positiva insatser som görs och vad de tror är nyckeln till framgång i frågan framöver.

Tidbecks

Ny maskin till Tidbecks

Denna vecka är vi i Frankrike där vi har en acceptans på en ny maskin till Tidbecks. Maskinen är en Robomac 206 e-motion från vår leverantör Numalliance

Hydraulpress

Den kraftfulla och mångsidiga hydraulpressen

En hydraulpress är en kraftfull maskin som använder hydraulisk kraft för att komprimera, formera eller manipulera olika material. Den består av en hydraulcylinder, en pump och en behållare för hydraulvätska. När pumpen applicerar tryck på vätskan överförs detta till cylindern, som utövar kraft på det material som bearbetas.

Kitamura fräs

Vår maskinpark växer

I takt med att vår verksamhet växer så är det glädjande att även vår maskinpark nu växer. Vi har investerat i ytterligare maskinkapacitet, och i förra veckan levererades vår femte Kitamura-fräs från Edströms Maskin i Jönköping (tagga Edströms Maskin AB).

Helge och Folke Vår historia

Historien om Axelent – En framgångssaga inom säkerhet och innovation

Inom den ständigt växande världen av industri och tillverkning finns det företag som lyckas sticka ut, inte bara genom sina produkter och tjänster, utan också genom sin förmåga att förändra branschen och dess normer. Vi på Axelent vill tro att vi är ett av dessa företag. Med ett starkt mod, passion och viljan av att bidra till något större har Axelent från start haft en vision och strävan om att bidra till och leverera säkerhet på ett nytt innovativt sätt.

Eddie Ramirez Eriksson

Sponsring som berör och gör skillnad

Sponsring är en del av Axelents DNA. Vår sponsring har alltid grundat sig i en passion eller ett intresse hos våra ägare. Att vara en del av det goda samhället ser vi som självklart och viktigt, då vi alla är med och formar det samhälle där vi verkar.

automatiserad industri robot

Robotarna, den hållbara industrin och människorna

Människan och maskinen, de har hängt ihop åtminstone sedan den industriella revolutionen på 1700-talet, och mycket längre än så. Nu börjar en del oroa sig för att jämvikten mellan oss och våra tekniska hjälpmedel håller på att rubbas, när AI, robotar och datorer bildar en alltmer effektiv och potent mix.

KMP 1500

KUKA KMP 1500 för framtidens automatiserade industri

är vårt svar på tillverkningsindustrins ökade krav på kortare reaktionstider och större flexibilitet i tillverkningskonceptet. I framtidens fabriker hör på förhand definierade vägar och stelbenta processer till historien. Därför utvecklar KUKA intelligenta, autonoma fordon som förser robotar och maskiner med material med perfekt timing. KMP 1500 ger en tidigare otänkbar flexibilitet i produktionen.

Tillverkning

Möjligheterna i vår tillverkning är många

På Axelent Engineerings tillverkningsavdelning arbetar idag totalt tio personer på plats i Gislaved. Vi tillverkar allt från projektbitar till tillverkning för egna projekt men också för extern tillverkning åt företag som inte har egen tillverkning, till produktion av reservdelar med mera.

service

Service och underhåll för en effektiv och hållbar industri

Det är fullt upp hos Axelent Engineerings serviceavdelning som idag består av totalt fem personer (fyra mekaniker och en programmerare) som till största del är ute på olika uppdrag hos kunder under sina arbetsdagar. Mattias Melkersson som är serviceansvarig på Axelent Engineering ser att avdelningen framöver kommer ha behov av att växa, då efterfrågan på deras tjänster är stor.

Vi är med dig på hela resan

Axelent Engineering är med dig under hela resan av ditt projekt, från projektering och tillverkning till installation och uppföljning. Med vår samlade kompetens under samma tak kan du känna dig trygg med att ha en helhetsleverantör av skräddarsydda automations- och maskinlösningar.

Nidec Press & Automation

Vi är maskinåterförsäljare för Nidec

Vi är återförsäljare för Nidec. Nidec Press & Automation är en ledande global tillverkare av pressmaskiner och automationslösningar för metallbearbetningsindustrin. De erbjuder högpresterande pressar, stansmaskiner och formverktyg med hög precision och effektivitet.

Axelent Engineering

Vad säger våra anställda om att jobba på Axelent Engineering?

Välkommen till en familjär arbetsplats med engagerade medarbetare i flera olika, spännande roller. Axelent Engineering arbetar med allt från maskinkonstruktion, automationslösningar, försäljning av standardmaskiner, service och montage. Vi har mycket samarbete över avdelningarna i våra olika projekt, stora som små. Det bidrar till en god sammanhållning och att vi lär känna varandra på jobbet.

Bihler

Vi är maskinåterförsäljare för Bihler

Axelent Engineering är stolta återförsäljare av maskiner från flera olika partners där vi representerar dessa märken i Skandinavien. En av dessa maskinåterförsäljare som vi är agenter för är Bihler som är baserade i Tyskland. Bihler är en världsledande systemleverantör för stansning och formning, svets- och monteringsteknik.

Gislaveds symfoniorkester

Vi är stolta sponsorer för Gislaveds Symfoniorkester

Vi på Axelent Engineering tycker det är viktigt med ett samhällsengagemang och delaktighet i det lokala idrotts- och kulturlivet. En av de verksamheter som vi sponsrar är symfoniorkestern i Gislaved. En symfoniorkester av det här slaget är unikt i Sverige, vilket vi känner oss extra stolta att vara med och sponsra.

IOT Internet of Things

Vad är egentligen Internet of Things?

Internet of Things (IoT) är en teknologi som möjliggör att fysiska objekt kan anslutas till internet och kommunicera med varandra utan mänsklig interaktion. Det innebär att allt från hushållsapparater till bilar och produktionsutrustning kan anslutas till nätverket och skicka data i realtid.

ABB Engineering

ABB Robotics och Axelent Engineering tillsammans för bästa möjliga automationslösningar

ABB Robotics är en av Axelent Engineerings långtgående partners och leverantörer när det gäller industrirobotar. Vi har träffat Nicklas Hallan, partner manager och Peter Wik, försäljningschef, från ABB Robotics tillsammans med Jesper Bundgaard och Karl Liljedahl från Axelent Engineering för att se tillbaka på vad vi har gjort tillsammans men också titta framåt på vilka trender, visioner och utmaningar vi ser i framtiden.

Prototyper

Axelent Engineering erbjuder prototypframtagning

Vi på Axelent Engineering erbjuder framtagning av prototyper. Det kan vara prototyper för att testa och få en känsla för nya eller utvecklade produkter, men det kan också vara trasiga delar från en maskin där kunden saknar 3D-underlag. I dessa fall har vi kunniga konstruktörer hos oss som kan rita upp en ny modell.

Numalliance

Lär känna vår partner Numalliance

Vi är glada och stolta återförsäljare av maskiner från ett flertal partners där vi representerar dessa märken i Skandinavien. Vi erbjuder support inom maskinförsäljning och försäljning för en rad olika typer av maskiner från dessa partners. En av dessa maskinåterförsäljare som vi är agenter för är Nummalliance som är baserade i Frankrike.

Återvändare Axelent Engineering

Välkomna tillbaka till Axelent Engineering!

På Axelent Engineering har vi en bredd av spännande yrkesroller under samma tak. Särskilt glada är vi när personer som varit och jobbat hos oss tidigare väljer att återvända till oss. Efter sommaren 2022 kom Christoffer Törnberg (automationsingenjör), Emil Axelsson (konstruktör) och Rickard Virtanen (CNC-operatör) tillbaka till Axelent Engineering vilket vi är mycket glada för. Välkomna tillbaka till oss!

Maskinflytt Axelent

Maskinflytt av X-line 3 på Axelent

I oktober genomförde Axelent Engineering en maskinflytt för Axelent AB i Hillerstorp. Det var maskinlinjen X-Line 3 som skulle förflyttas till en annan yta i produktionen. I ett maskinflyttsarbete är Axelent Engineering med på hela resan från planering och utförande till att maskinen kommer åter i produktion.

Eddie

Axelent Engineering sponsrar racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson

Axelent Engineering sponsrar den unga racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson som vid 15 års ålder vunnit det mesta som går att vinna. Igår deltog Eddie på ett sponsor-race, där bland annat Johan Olsson, automationsingenjör från Axelent Engineering var med och tävlade i gocart. I samband med det passade vid på att göra en liten intervju med den lovande talangen.

Ewes Biehler kundcase Axelent Engineering

Stans- och bockmaskin till EWES AB i Bredaryd 

Under hösten har vi glädjen att få leverera en GRM-NC maskin från Otto Bihler Maschinenfabrik till EWES AB. Denna servostyrda maskin kan producera stansade delar, formade delar, tråddelar samt komponenter med betydligt snabbare produktivitet och flexibilitet än traditionella mekaniska maskiner.

Axelent Engineering

Med oss får du försprång

I över 40 år har Axelent Engineering varit en tillförlitlig partner vad gäller smarta lösningar inom maskin och automation. En komplett leverantör, från projektering och tillverkning till installation och uppföljning. Med snabbhet, kompetens och engagemang levererar vi högkvalitativa produkter som ökar produktiviteten och lönsamheten hos våra kunder.